ua en ru

Кабмін перерозподілив 578,2 млн грн на реабілітацію ГЕС та будівництво ліній електропередач

Кабінет міністрів України перерозподілив 578 млн 287,9 тис. грн на реабілітацію гідроелектростанцій (ГЕС) та будівництво повітряних ліній електропередач.

Кабінет міністрів України перерозподілив 578 млн 287,9 тис. грн на реабілітацію гідроелектростанцій (ГЕС) та будівництво повітряних ліній електропередач. Про це йдеться у розпорядженні уряду № 919-р від 8 жовтня 2014 р.

Згідно з документом, Кабмін доручив здійснити в межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству енергетики та вугільної промисловості на 2014 р. у спеціальному фонді держбюджету, перерозподіл видатків держбюджету і надання кредитів за відповідними бюджетними програмами.

Зокрема уряд доручив зменшити обсяг видатків бюджету і надання кредиту від: Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР) за програмою "Реконструкція гідроелектростанцій ПАТ "Укргідроенерго" для інвестиційного проекту "Додаткове фінансування на виконання Проекту реабілітації гідроелектростанцій" на 18 млн 325,3 тис. грн, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) за програмою "Реконструкція гідроелектростанцій ПАТ "Укргідроенерго" - на 254 млн 357,8 тис. грн; Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) за програмою "Реконструкція гідроелектростанцій ПАТ "Укргідроенерго" на 240 млн 604,8 тис. грн. та кредитної установи для відбудови за програмою "Підвищення ефективності передачі електроенергії (Модернізація підстанцій)" на 65 млн грн.

Натомість Кабмін доручив збільшити обсяг видатків бюджету і надання кредиту від МБРР за програмою "Реконструкція гідроелектростанцій ПАТ "Укргідроенерго" для інвестиційного проекту "Проект реабілітації гідроелектростанцій" на 93 млн 287,9 тис. грн; ЄБРР за програмою "Будівництво ПЛ 750 кВ Рівненська АЕС - Київська" на 325 млн грн та ЄІБ за програмою "Будівництво повітряної лінії 750 кВ Запорізька - Каховська" на 160 млн грн.

Також уряд доручив Міністерству фінансів внести відповідні зміни до розпису державного бюджету.

Нагадаємо, 6 жовтня 2014 р. Президент України Петро Порошенко зареєстрував у Верховній Раді України законопроект № 0102 про ратифікацію листа про внесення змін у фінансову угоду (проект будівництва високовольтної повітряної лінії 750 кВ Рівненська АЕС - Київська) між Україною та Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).