ua en ru

Кабмін передав землі сільгосппризначення першим семи ОТГ

Кабмін передав землі сільгосппризначення першим семи ОТГ Фото: засідання Кабміну (twitter.com/VGroysman)

Процес передачі земель буде завершено до кінця поточного року

Кабінет міністрів України в рамках поглиблення децентралізації передав землю сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів першим семи об'єднаним територіальним громадам (ОТГ). Про це повідомляє "Урядовий портал".

Повідомляється, що відповідне рішення про передачу земель було прийнято на рівні уряду в кінці січня, і сьогодні вступає в практичну фазу реалізації.

"Кабмін передав сільськогосподарські землі за межами населених пунктів першим семи ОТГ", - написав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в Twitter.

Коментуючи процес, Гройсман підкреслив, що реформа децентралізації почалася в лютому 2014 року. За його словами, процес передачі земель буде завершено до кінця поточного року.

Зазначимо, що земельні ділянки площею 7 810,93 га в комунальну власність отримали Городищенська сільська ОТГ Луцького району Волинської області (926,48 га) Гирсивская сільська ОТГ і Приазовська селищна ОТГ Приазовського району Запорізької області (798,48 га і 705,16 га відповідно); Смирновська сільська ОТГ Більмацького району Запорізької області (1 568,74 га); Помичнянська міська ОТГ Добровеличкивского району Кіровоградської області (70,57 га); Оболонська сільська ОТГ Семенівського району Полтавської області (2 950,42 га); Наталінськая сільська ОТГ Красноградського району Харківської області (791,08 га).

Зазначено, що 100% земельних ділянок на території зазначених ОТГ були сформовані і відомості про них були внесені в Державний земельний кадастр.

Нагадаємо, в Україні 29 квітня 2018 року відбудуться вибори 40 об'єднаних територіальних громадах: 4 міських, 14 селищних і сільських 22. Відповідне рішення прийняла Центральна виборча комісія.