ua en ru

Кабмін передав Мінекономіки 173,3 млн грн від ЄС на заходи з енергоефективності

Кабінет міністрів України передав Міністерству економічного розвитку і торгівлі 173,3 млн грн від Європейського Союзу на здійснення заходів у сфері енергоефективності та енергозбереження.

Кабінет міністрів України передав Міністерству економічного розвитку і торгівлі 173,3 млн грн від Європейського Союзу на здійснення заходів у сфері енергоефективності та енергозбереження. Текст відповідної постанови від 4 червня 2014 р. № 165 оприлюднений на сайті уряду.

Згідно з постановою, зазначені кошти передбачені у 2014 р. Міністерству фінансів у спеціальному фонді державного бюджету за програмою 3511650 "Реалізація програм допомоги Європейського Союзу" та надійшли до спеціального фонду державного бюджету України від Європейського Союзу як другий та третій транші за угодою про фінансування програми "Підтримка виконання Енергетичної стратегії України в галузі енергоефективності та відновлювальних джерел енергії".

Кошти мають бути спрямовані на виконання завдань Державної цільової економічної програми енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243.