ua en ru

Кабмін звільнив від держконтролю ввезення товарів військового призначення

Кабмін звільнив від держконтролю ввезення товарів військового призначення Радник прем'єр-міністра України Данило Лубківський

Кабінет міністрів України звільнив від необхідності здійснення державного контролю ввезення товарів військового призначення, зокрема, касок та бронежилетів на період проведення АТО. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив радник прем'єр-міністра України Данило Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Уряд вніс зміни до порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення. Ця постанова приводить список товарів військового призначення, міжнародні передачі яких підлягають державному експортному контролю у відповідність до положень закону України "Про державний контроль за міжнародними передачами товарів військового призначення або подвійного використання", - зазначив Лубківський.

За йог словами, від державного контролю на період проведення АТО та/або запровадження воєнного стану звільняються спеціальні засоби індивідуального захисту: каски та бронежилети.

Відповідну постанову № 206 "Про внесення зміни у додаток до порядку здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення" уряд прийняв 15 квітня 2015 р.

Нагадаємо, Верховна Рада має намір звільнити від ПДВ імпорт комплектуючих для оборонної продукції. Відповідний законопроект №1694 "Про внесення змін до статті 197 Податкового кодексу України (щодо створення сприятливих умов для забезпечення виконання контрактів та договорів державного оборонного замовлення)" рада ухвалила в першому читання 10 лютого 2015 г.