ua en ru

Кабмін визначив 10 напрямів реформування в 2016

Кабмін визначив 10 напрямів реформування в 2016 Фото: у цьому році Кабмін визначив 10 пріоритетними напрямками реформування

Підготовку цього документа курирує Дмитро Шимків

Кабінет міністрів України у тісній співпраці представників фракції з Адміністрацією президента підготував План дій щодо пріоритетних реформ на 2016 рік". Про це йдеться у статті РБК -Україна "Завдання на виріст: президент визначається з реформами на цей рік".

"Підготовку цього документа курирує Дмитро Шимків - заступник глави АП, секретар Національної ради реформ. У випадку, якщо він виявиться в новому складі уряду (очікується, що він займе один з віце-прем'єрських посад), то контроль за виконанням цього плану ляже на нього", - йдеться в статті.

У цьому році пріоритетними напрямками реформування визначені:

  1. Європейська інтеграція.
  2. Антикорупційна реформа.
  3. Судова реформа.
  4. Децентралізація.
  5. Реформа державного управління.
  6. Управління державними фінансами.
  7. Управління державною власністю.
  8. Дерегуляція.
  9. Енергетика та енергоефективність.
  10. Реформа охорони здоров'я.

В кожному з напрямків від 6 до 18 конкретних кроків-цілей, які повинні бути досягнуті в цьому році.

Нагадаємо, в кінці лютого лідер фракції "Блоку Петра Порошенко" у Верховній Раді Юрій Луценко заявив, що фракція підготували конкретний план помісячно, за що голосує парламент, і після цього робить уряд в напрямках реформ, передбачених нинішнім коаліційною угодою.

Також Юрій Луценко повідомив, фракція БПП визначилася з кандидатурою наступного прем'єр-міністра.

"Як тільки ми отримаємо заяву про відставку прем'єр-міністра, ми внесемо таку кандидатуру. І ми давно чекаємо цього моменту. У нас є кандидатура, і програма, і голоси", - повідомив глава БПП.