ua en ru

Кабмін схвалив законопроект про приєднання до електромереж

Кабмін схвалив законопроект про приєднання до електромереж Фото: Зубко зазначив, що термін розгляду заяви про приєднання зменшиться до 3 днів

Геннадій Зубко зазначив, що термін розгляду заяви про приєднання зменшиться до 3 днів

Кабінет міністрів України схвалив законопроект про приєднання до електромереж. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо спрощення: скасувати отримання дозволу на розробку проектів відведення земельної ділянки, тому що ми визначаємо, що є інженерні коридори і згідно з цими коридорами повинно проводитися підключення. По-друге, перейти від отримання дозволу до повідомної системі. Просто повідомляється про те, що споживач підключається до електромережі і автоматично йому надається дозвіл на порушення благоустрою", - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

За його словами, дані зміни в закони і кодекси врегулюють відносини в частині чіткого визначення термінів і відповідальності за проведені роботи. Зокрема, як зазначив Зубко, законопроект передбачає зменшення строків розгляду заяви про приєднання до трьох днів. Терміни підключення для першого рівня потужності - 15 робочих днів, для другого - 25 днів, а для третього - 35 днів.

"Якщо необхідно будувати або додатково відводити потужності, встановлюється термін до 135 робочих днів", - зазначив Зубко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України схвалив законопроект "Про ринок електроенергії".