ua en ru

Кабмін схвалив виділення 5 млрд гривень кредиту МБРР на реконструкцію підстанцій "Укренерго"

Кабмін схвалив виділення 5 млрд гривень кредиту МБРР на реконструкцію підстанцій "Укренерго" Фото: "Укренерго" модернізує 6 підстанцій

За 1,5 року планується оновити обладнання 6 підстанцій

Кабінет міністрів схвалив техніко-економічне обґрунтування реконструкції відкритих розподільчих пристроїв на 6 підстанціях НЕК "Укренерго". Про це йдеться в розпорядженні Кабміну №172-р від 16 березня, оприлюдненому на сайті уряду.

Зокрема, під реконструкцію потрапили електричні підстанції "Новокиївська", "Жовтнева", "Житомирська", "Черкаська", "Суми", "Кременчук".

Згідно з документом, термін виконання робіт складе 18 місяців, а загальна кошторисна вартість реконструкції шести підстанцій складе 5,01 млрд гривень (в поточних цінах станом на 22 серпня 2016 року).

Проведення цих робіт дозволить підвищити надійність і безперебійність електропостачання споживачів центральних та північних регіонів України, знизити аварійність роботи обладнання, зменшити експлуатаційні витрати на проведення ремонтних робіт, впровадити автоматизовану систему управління підстанціями, а також реалізувати плани подальшої інтеграції Об'єднаної енергетичної системи України з Європейською енергетичною системою

"Фінансування робіт з реконструкції відкритих розподільчих пристроїв буде здійснюватися за рахунок кредитних коштів Міжнародного банку реконструкції та розвитку і власних коштів Державного підприємства "Національна енергетична компанія "Укренерго", – наголошується в коментарі до документу.

Нагадаємо, НКРЕКУ знизила тариф "Укренерго" на 2017 рік.