ua en ru

Кабмін схвалив введення тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії

Кабмін схвалив введення тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії Фото: Кабмін України

Відповідне розпорядження опубліковане на сайті Кабміну

Кабінет міністрів України схвалив введення тимчасових надзвичайних заходів на ринку електроенергії. Про це свідчить розпорядження Кабміну №1296-р від 9 грудня, опубліковане на сайті уряду.

Розпорядженням встановлюється проведення коригування тарифів на виробництво електричної енергії, зокрема виробникам, які працюють за ціновими заявками (шляхом встановлення обмеження граничної ціни системи, показників, використовуваних для визначення цін за маневреність і робочу потужність), і величин "зеленого тарифу".

Згідно з документом, будуть встановлені додаткові платежі (надбавки, знижки) виробникам електричної енергії, будуть вироблені коригування тарифів на передачу електричної енергії і коректування інвестиційних програм ліцензіатів.

Також Кабмін визначив, що Національна енергетична компанія "Укренерго" за погодженням з Міненерго повинна визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенеруючих потужностей, встановити вимоги щодо графіків та обсягів виробництва електричної енергії окремими енергогенеруючими компаніями, встановити тимчасові обмеження виробництва електричної енергії, зокрема виробникам з альтернативних джерел енергії, забезпечити дотримання встановлених лімітів потужності, а також забезпечити контроль за виконанням завдань по обмеженню споживання електричної енергії та потужності.

Нагадаємо, Міненерго направило законопроект "Про ринок електроенергії" на розгляд Кабінету міністрів України.