ua en ru

Кабмін схвалив стратегію сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу до 2020

Кабмін схвалив стратегію сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу до 2020 Фото: Кабінет міністрів України

Це сприятиме залученню додаткових ресурсів інших міжнародних донорів у цій галузі

Кабінет міністрів України схвалив стратегію сталої відповіді на епідемії туберкульозу та ВІЛ/СНІДу до 2020 року. Відповідне рішення було прийнято в ході засідання уряду, передає прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

Зазначається, що стратегія стане дороговказом для держави на наступні три роки у протидії ВІЛ-інфекції та туберкульозу, у тому числі й хіміорезистентному, та дозволить налагодити надання допомоги таким пацієнтам відповідно до міжнародних стандартів.

Зазначена стратегія стане основою для забезпечення активної міжвідомчої та міжсекторальної співпраці як на державному, так і регіональному рівнях. А також сприятиме залученню додаткових необхідних ресурсів інших міжнародних донорів у цій галузі.

Підкреслюється, що реалізація стратегії не потребує додаткових коштів. Цей документ та план заходів для його втілення розробили на виконання спеціальної умови грантових угод на 2015-2017 роки з Глобальним фондом для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

"У рамках виконання Україна отримує безповоротну фінансову допомогу у розмірі майже 134 млн доларів США протягом 2015-2017 років. Ще майже 120 млн доларів додаткової безповоротної фінансової допомоги у 2018-2020 роках Україна отримає, щоб забезпечити життєздатність медичних та соціальних послуг у сфері протидії туберкульозу та ВІЛ-інфекції/СНІДу в умовах переходу з 2017 року від донорського фінансування до фінансування за рахунок бюджетних коштів", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, уряд Сполучених Штатів Америки в рамках надзвичайного плану для надання допомоги в боротьбі проти ВІЛ/СНІД (PEPFAR) виділить Україні 37,5 млн доларів.