ua en ru

Кабмін схвалив угоду про отримання Україною від Німеччини грант у 7 млн євро на розвиток соціальної інфраструктури

Кабінет міністрів України на своєму засіданні 26 вересня 2013 р. схвалив підписання фінансової та проектної угоди між урядом України і німецьким державним банком KfW на суму 7 млн євро. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

Отримані кошти буде спрямовано на подальшу реалізацію Національного проекту "Сприяння розвитку соціальної інфраструктури".

Українську сторону в угоді представляє Міністерство соціальної політики (отримувач грошей), а реалізовувати проекти в рамках німецького гранту буде Український фонд соціальних інвестицій (УФСІ).

Так, УФСІ планує спрямувати отримані кошти на розвиток соціальної інфраструктури в селах і невеликих містах. Зокрема, заплановано заходи щодо навчання керівників територіальних громад і громадських організацій самостійно покращувати умови проживання на своїй території.

Сферою такого навчання зазвичай є створення інноваційних моделей соціальних послуг для незахищених груп населення (людей з обмеженими можливостями, дітей-сиріт, бездомних, людей похилого віку, жертв насильства тощо).

В рамках таких заходів в обов'язковому порядку здійснюється фінансування ремонту дитячих садків, шкіл, фельдшерсько-акушерських пунктів, клубів, систем водопостачання і доріг.

Донорами УФСІ у різні роки були Світовий банк, уряд Великої Британії (DFID), уряд Швеції (Sida), уряд Японії (JSDF), уряд Німеччини (KfW), Фонд імені Чарльза Стюарта Мотта.

У 2013-2014 рр. участь у проекті мають взяти ще три райони Вінницької області: Калинівський, Піщанський та Ямпільський. Зокрема, на розвиток соціальної інфраструктури цих районів німецький уряд планує виділити 22 млн грн.