ua en ru

Уряд схвалив зниження ставок портових зборів

Уряд схвалив зниження ставок портових зборів Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Відповідне рішення було ухвалене на сьогоднішньому засіданні уряду

Кабінет міністрів України в рамках політики розвитку транзитного потенціалу України та використання логістичних можливостей держави ухвалив рішення про зниження ставок портових зборів з 1 січня 2018 року. Так, відповідне рішення було ухвалено під час засідання уряду в середу, 6 вересня, передає прес-служба Кабміну.

"Ми будемо зменшувати портові збори. Це в рамках наших можливостей. Наші порти - дорогі, і бізнес постійно ставить питання про зниження плати. І ми зменшуємо збори, аби зробити порти більш конкурентними", - підкреслив голова уряду Володимир Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні (без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим, міста Севастополя та частини зони проведення антитерористичної операції) у січні-липні 2017 року підприємствами транспорту перевезено 359,8 млн т вантажів, що на 4,5% більше, ніж за відповідний період 2016 року. Так, вантажообіг склав 194,7 млрд.ткм, або 108,7% від обсягу січня-липня 2016 р зокрема, вантажообіг залізничного транспорту зріс на 4,9%, автомобільного - на 8,8%, водного - на 19%, трубопровідного - на 16%, авіаційного - знизився на 2,1%.