ua en ru

Кабмін схвалив ратифікацію проекту угоди між Україною та Хорватією про економічне співробітництво

Кабінет міністрів України схвалив ратифікацію проекту угоди між урядом України та урядом Республіки Хорватія у сфері економічного співробітництва. Про це повідомляє прес-служба уряду.

Експерти зазначають, що угоду між країнами підписано на взаємовигідних і паритетних засадах, які відкривають широкі перспективи у сфері залучення інвестицій та можливостей для розвитку ефективного партнерства. Водночас договір створює всі необхідні передумови для нарощування товарообігу між Україною та Хорватією.

Урядові аналітики підкреслюють, що в документі прописано механізм створення міжурядової українсько-хорватської комісії з торговельно-економічного співробітництва, а також йдеться про створення українсько-хорватського інвестиційного форуму, який проходитиме щорічно.

Серед найперспективніших напрямів двостороннього партнерства в торгово-економічній сфері чиновники та бізнесмени двох країн виділили енергетику, сільське господарство і туризм. Саме туристичний сектор, як зазначають експерти, є дзеркалом двосторонніх відносин між країнами. Адже в 2013 р. Хорватію відвідали 70 тис. українських туристів, що в 2 рази більше, ніж 5 років тому.