ua en ru

Кабмін схвалив проект мирової угоди між Україною та Vanco Prykerchenska

Кабінет міністрів схвалив проект мирової угоди між державою Україна та компанією Vanco Prykerchenska Ltd. Відповідне розпорядження Кабміну № 627-р від 11 квітня 2011 р. розміщене на урядовому веб порталі.
Кабмін доручив міжвідомчій комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукціїразом з Міністерством юстиції, Міністерством екології та природних ресурсів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, Міністерством енергетики та вугільної промисловості, Державною податковою службою визначити уповноважених осіб для підписання мирової угоди.
Уряд розпорядився забезпечити після винесення Арбітражним трибуналом при Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма рішення на узгоджених умовах відповідно до статті 39 (1) регламенту зазначеного арбітражного інституту внесення змін до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря між державою Україна та компанією Vanco Prykerchenska, згідно з мировою угодою.
Нагадаємо, як повідомили в Міністерстві енергетики і вугільної промисловості України на початку липня, переговори між компанією Vanco Prykerchenska з одного боку і Кабінетом міністрів України, Міністерством енергетики і вугільної промисловості України і Міністерством екології і природних ресурсів України з іншою були припинені з обопільної згоди.

Нагадаємо також, що в квітні міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що уряд затвердив мирну угоду з Vanco. Тоді він запевняв, що угода буде підписана в квітні. Як повідомлялося, в 2006 році Vanco International виграла конкурс на розробку ділянки Чорного моря. У 2007 році Мінприроди позбавило компанію ліцензії на розробку шельфу. У відповідь "дочка" Vanco звернулася до Стокгольмського арбітражного суду.