ua en ru

Кабмін схвалив проект меморандуму про запровадження допомоги ЄС в Україні за програмою INOGATE

Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму про наміри між Україною та Європейською Комісією щодо впровадження допомоги Європейського союзу в Україні у рамках програми INOGATE.

Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму про наміри між Україною та Європейською Комісією щодо впровадження допомоги Європейського союзу в Україні у рамках програми INOGATE. Про це йдеться в розпорядженні уряду № 845-р від 3 вересня 2014 р.

"Схвалити проект меморандуму про наміри між урядом України та Європейською Комісією щодо впровадження допомоги Європейського союзу в Україні у рамках програми INOGATE", - йдеться у документі.

Також Кабмін уповноважив першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолія Максюту підписати зазначений меморандум.

Програма INOGATE - це міжнародна програма співпраці в енергетичній сфері між Європейським союзом і країнами-партнерами - Вірменією, Азербайджаном, Білоруссю, Грузією, Казахстаном, Киргизстаном, Молдовою, Таджикистаном, Туркменістаном, Україною та Узбекистаном.

Програма передбачає конвергенцію енергетичних ринків на основі принципів внутрішнього енергетичного ринку ЄС з урахуванням особливостей країн-партнерів; підвищення енергетичної безпеки шляхом вирішення питань експорту/імпорту енергоносіїв, диверсифікації постачання, транзиту енергоносіїв та попиту на енергоносії; сталий енергетичний розвиток, включаючи розвиток енергоефективності та відновлюваних джерел енергії; залучення інвестицій в енергетичні проекти спільного інтересу.

Від імені Європейського союзу, програма INOGATE представлений Європейською Комісією, від імені країн-партнерів, програма представлена відповідними міністерствами, що відповідають за енергетику.

Координаційним механізмом програми INOGATE є технічний секретаріат INOGATE, розташований в Києві.

Нагадаємо, 1 жовтня 2014 р. Кабінет міністрів України затвердив Національний план дій з відновлюваної енергетики на період до 2020 р".