ua en ru

Кабмін схвалив надання кредиту Фонду гарантування вкладів на 7,9 млрд гривень

Кабмін схвалив надання кредиту Фонду гарантування вкладів на 7,9 млрд гривень Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України схвалив надання Міністерством фінансів кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на 7,941 млрд гривень. Про це свідчить постанова №1003 від 28 грудня, опублікована на сайті урядового порталу.

Так, Мінфін для надання кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб проведе випуск облігацій внутрішньої державної позики на 7,941 млрд гривень.

"Встановити, що Міністерство фінансів з метою надання кредиту Фонду гарантування вкладів фізичних осіб здійснює випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 7941000000 гривень із строком обігу до 15 років і процентною ставкою доходу до 10 відсотків річних в обмін на векселі, видані Фондом на тих же умовах , з виплатою відсотків за векселями одночасно з оплатою векселя", - сказано в тексті документа.

Нагадаємо, в листопаді президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, заподіяної зловживаннями в сфері банківських і інших фінансових послуг".