ua en ru

Кабмін схвалив святкування Дня фермера

Кабмін схвалив святкування Дня фермера Фото: овочі (pxhere.com)

Щороку 19 червня пропонується відзначати професійне свято фермерів

Кабінет міністрів України схвалив святкування професійного Дня фермера щорічно, 19 червня. Про це повідомляє прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

"Щорічно 19 червня пропонується відзначати професійне свято - "День фермера". Відповідний проект указу президента України був схвалений на засіданні Уряду сьогодні, 11 жовтня 2017 року. Після підписання указ президента набуде чинності з дня його опублікування", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, дата 19 червня була обрана у зв'язку з прийняттям цього дня в 2003 році закону України "Про фермерське господарство".

"Розвиток фермерства і робота самих фермерів відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та збереження українського села. Підтвердженням цього є значна увага уряду до розвитку фермерського руху і схвалена їм відповідна концепція держпідтримки", - заявив перший заступник глави Мінагро Максим Мартинюк.

Зазначається, що проект указу президента "Про День фермера" розроблений Мінагро за ініціативою громадськості з метою сприяння розвитку фермерського руху в Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що віце-президент Асоціації фермерів і землевласників Віктор Шеремета став заступник міністра аграрної політики та продовольства з питань розвитку фермерства.