ua en ru

Кабмін схвалив 119 планів імплементації у національне законодавство 167 актів ЄС

Кабмін схвалив 119 планів імплементації у національне законодавство 167 актів ЄС Радник прем'єр-міністра України Данило Лубківський

Кабінет міністрів України схвалив 119 планів імплементації директив щодо впровадження у національне законодавство 167 актів права Європейського союзу. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив радник прем'єр-міністра України Данило Лубківський, передає кореспондент РБК Україна.

"На сьогодні урядом схвалено 119 планів імплементації щодо впровадження у національне законодавство 167 актів права ЄС. Всього в рамках угоди про асоціацію (з ЄС - ред.) необхідно імплементувати понад 350 актів, у тому числі 180 протягом 2014-2017 рр. Ми маємо 167. Це добрий темп арифметично і добрий темп, яким чином приймаються і як швидко приймаються плани імплементації", - зазначив Лубківський.

Він роз'яснив, що, зокрема, українське законодавство наблизилось до європейського в царині екології та бухгалтерського обліку та аудиту.

"Уряд прийняв розпорядження про схвалення розроблених Міністерством екології та природних ресурсів планів імплементації деяких актів законодавства, уряд схвалив плани імплементації актів законодавства ЄС у сфері бухгалтерського обліку та аудиту. Це спрощує життя. Це сприяє встановленню спрощених вимог до фінансової звітності і зменшення регуляторного контролю для малого підприємництва. Натомість будуть посиленні вимоги для розкриття інформації для великих підприємств та суспільно-значимих компаній", - підкреслив Лубківський.

Нагадаємо, у вересня 2014 р. Кабмін затвердив план імплементації директиви Європарламенту про використання енергії з відновлюваних джерел.

У березня 2015 р. Кабмін схвалив план імплементації директиви ЄС у сфері поштових послуг.