ua en ru

Кабмін схвалив перенесення Дня прикордонника на нову дату

Кабмін схвалив перенесення Дня прикордонника на нову дату Фото: українські прикордонники (facebook.com/DPSUkraine)

День прикордонника пропонують відзначати 30 квітня

Кабінет міністрів України схвалив проект указу президента про перенесення Дня прикордонника з урахуванням пропозицій Міністерства внутрішніх справ. Відповідне рішення є в розпорядженні РБК-Україна.

Згідно з документом, в Україні пропонувалося відзначати День прикордонника щороку 6 травня. Відзначимо, раніше День прикордонника святкували 28 травня, ця дата пов'язана з установою Прикордонної охорони СРСР 28 травня 1918 року.

Фото: проект указу про перенесення Дня прикордонника

Однак рішення про перенесення доручили ухвалити з урахуванням пропозицій МВС України.

"Серед варіантів обговорювалося кілька дат, однак найбільш емоційно та патріотично вдалою, на думку колегії Держприкордонслужби, є 30 квітня. Саме у цей день 100 років тому українські війська в результаті кривавих, але переможних боїв з більшовицькою Росією, вийшли на кордони України та встановили на них державні символи", - йдеться у повідомленні відомства.

Крім того, на засіданні уряду схвалили указ про заснування Дня Державної фіскальної служби, який відзначатиметься 21 травня, про заснування Дня професійних спілок (друга неділя жовтня) та Дня працівника Державної кримінально-виконавчої служби (22 квітня)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко підписав указ про введення Дня поліції України, який відзначатиметься 4 липня.