ua en ru

Кабмін схвалив загальнодержавну програму розвитку конкуренції на 2013-2023 рр

Кабінет міністрів України схвалив загальнодержавну програму розвитку конкуренції в Україні на 2013 - 2023 рр., розроблену Антимонопольним комітетом України (АМКУ). Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Основною метою програми є розвиток конкуренції, як одного з основних засобів забезпечення сталого економічного зростання, поліпшення умов ефективного функціонування товарних ринків, вдосконалення їх державного регулювання.

Основними шляхами досягнення цієї мети у відповідності з концепцією повинні стати: узгодження промислової, інвестиційної, аграрної, зовнішньоекономічної, цінової політики та захисту прав споживачів з антимонопольно-конкурентної політикою, сприяння розвитку малого і середнього бізнесу та інфраструктури товарних ринків. Разом з цим, передбачається вирішення питань щодо усунення та зниження бар'єрів вступу на ринки, вдосконалення державного регулювання на монополізованих ринках, забезпечення прозорості процесів концентрації прав володіння і розпорядження земельними ділянками сільськогосподарського призначення.

Важливим значенням в програмі розвитку конкуренції є залучення інститутів громадянського суспільства до участі у формуванні та реалізації антимонопольно-конкурентної політики.

Читайте також: АМКУ почав розслідування діяльності великих торговельних мереж в Києві.