ua en ru

Кабмін схвалив мораторій на виплату боргу РФ

Кабмін схвалив мораторій на виплату боргу РФ Фото: прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк

Погашення паперів повинно було відбутися в грудні 2015 року

Кабінет міністрів України схвалив рішення про тимчасове зупинення платежів за єврооблігаціями з погашенням у грудні 2015 року. Рішення про зупинення платежів також стосується виплат за гарантованими державою кредитами "Укравтодору" та КБ "Південне". Інформацію про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

У повідомленні йдеться, що згідно з цілями програми Міжнародного валютного фонду (МВФ) Механізм розширеного фінансування, в листопаді 2015 року після сумлінного проведення переговорів з представниками комітету держателів єврооблігацій Міністерство фінансів успішно завершило боргову операцію. Одночасно, власники єврооблігацій з погашенням у грудні 2015 року вирішили не брати участі в обміні облігацій, на який погодилися всі інші держави єврооблігацій України.

Згідно з умовами нових державних єврооблігацій, випущених 12 листопада 2015 року в рамках обміну Україні заборонено здійснювати платежі кредиторам, які утрималися від участі в обміні, оскільки цього вимагали первинні умови випуску єврооблігацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна вводить мораторій на виплату боргу часів Віктора Януковича Російської Федерації в розмірі понад 3 млрд доларів.