ua en ru

Кабмін схвалив концепцію системи захисту критичної інфраструктури

Кабмін схвалив концепцію системи захисту критичної інфраструктури Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Концепцію передбачається реалізувати протягом 2017-2027 років

Кабінет міністрів України схвалив концепцію системи захисту критичної інфраструктури. Відповідний проект розпорядження "Про схвалення Концепції створення державної системи захисту критичної інфраструктури" був схвалений сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, з урахуванням потреб національної безпеки, необхідне створення критичної інфраструктури, тобто сукупності об'єктів, які є стратегічно важливими для економіки і безпеки держави, суспільства, населення і порушення функціонування яких може завдати шкоди життєво важливим національним інтересам України.

Згідно з розпорядженням, метою концепції є визначення основних напрямів, механізмів та строків правового врегулювання питання захисту критичної інфраструктури.

Наголошується, що створення системи спрямоване на забезпечення стійкості критичної інфраструктури до загроз всіх видів, включаючи загрози техногенного природного характеру, загрози, викликані протиправними діями, і інші загрози.

Концепцію передбачається реалізувати протягом 2017-2027 років. Міністерству економічного розвитку і торгівлі спільно із зацікавленими центральними органами виконавчої влади, іншими державними органами та установами доручається у двомісячний термін розробити і подати на розгляд Кабміну проект закону України "Про критичну інфраструктуру та її захист".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін схвалить концепцію державної системи захисту критичної інфраструктури