ua en ru

Кабмін схвалив зміни в Стратегічний оборонний бюлетень України

Кабмін схвалив зміни в Стратегічний оборонний бюлетень України Фото: Кабмін (РБК-Україна)

Це повинно дозволити забезпечити реалізацію оборонної реформи

Кабінет міністрів України схвалив зміни в Стратегічний оборонний бюлетень України. Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

"Сьогодні, 8 листопада, під час засідання, Кабмін схвалив проект указу президента України "Про внесення змін у додаток 1 до Стратегічного оборонного бюлетеня України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, проект указу розроблено з метою актуалізації завдань, визначених матрицею досягнення стратегічних і оперативних цілей та виконання основних завдань оборонної реформи (додаток до Стратегічного оборонного бюлетеня України).

Так, проектом акта внесено, уточнивши при цьому основні завдання оборонної реформи, результативні (індикативні) показники, терміни і відповідальних за їхнє виконання, а також доповнення розділ 5.4.5 новими завдань з реформування та розвитку професійного сержантського і старшинського складу Збройних сил України.

Наголошується, що це рішення уряду дозволить забезпечити реалізацію оборонної реформи, підвищити ефективність управління процесом планування і поступового нарощування оперативних можливостей Збройних Сил України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні сили України до кінця 2020 року повинні перейти на стандарти НАТО.