ua en ru

Кабмін оголошує конкурс на посади керівників 62 найбільших держкомпаній

Кабінет міністрів України оголошує конкурс на посади керівників 62 найбільших державних компаній. Про це повідомили в департаменті інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату Кабміну.

Як заявив на засіданні Кабміну 14 січня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, в рамках реформування системи державного управління уряд України приймає рішення про публічний конкурс на посади керівників 62-х найбільших державних компаній.

Прем'єр зазначив, що Кабмін на прозорих і публічних умовах буде здійснювати залучення до керівництва цих компаній "найбільш професійних людей, які здатні вивести ці компанії зі збитків, провести відповідні реформи у ключових державних монополіях і здатні показати, що в Україні застосовується новий метод управління державними компаніями".

"На жаль, саме державні компанії є частиною загальної корупції у країні. Основні потоки йдуть через ці компанії, і це повинно бути припинено", - наголосив Яценюк.

За його словами, постанова уряду про проведення конкурсного відбору керівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки передбачає створення публічного номінаційного комітету. "Кожен, хто бажає, може звернутися зі своїми пропозиціями щодо участі у конкурсі, подати своє резюме, і ми публічно будемо проводити конкурс на керівника відповідної великої державної компанії".

Нагадаємо, раніше Яценюк доручив МВС розслідувати факт привласнення Ісаєнком статусу учасника АТО.