ua en ru

Кабмін оприлюднив постанову "Про посилення соціального захисту населення під час оплати ЖКП"

Кабінет міністрів України оприлюднив постанову від 14 липня 2010 р. № 621 "Про посилення соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг" (ЖКП). Текст постанови опубліковано в "Урядовому кур'єрі" від 24 липня 2010 р.

Право на субсидії мають працюючі громадяни, які витрачають на оплату ЖКП 15% сукупного доходу, а також інваліди та пенсіонери, які витрачають на оплату ЖКП 10% сукупного доходу. Якщо встановлено лічильники на воду, електроенергію, тепло і газ, то при підтвердженні права на отримання субсидії на наступний термін розмір витрат на оплату ЖКП зменшується на 2%, але не більш ніж на 6% відповідно за кожні 10% зменшення загальної вартості фактично використаних послуг у попередньому періоді проти суми їх вартостей за встановленими нормами споживання.

Нагадаємо, міністр праці і соцполітики В.Надрага повідомляв, що Кабмін спростив процедуру оформлення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Його заступник Костянтин Ващенко повідомляв, що перелік необхідних для отримання субсидій документів скоротився: замість восьми документів для пенсіонерів і непрацездатних осіб буде тільки два - декларація і заява на отримання субсидії, для інших категорій населення ще додається довідка про доходи.

Заступник міністра заявив, що кількість претендентів на субсидії з оплати ЖКП найближчими місяцями може збільшитися вдвічі - до 1,5 млн сімей.