ua en ru

Кабмін призначив Юлію Ковалів на посаду першого замголови Мінекономрозвитку

Кабмін призначив Юлію Ковалів на посаду першого замголови Мінекономрозвитку Фото: Юлія Ковілів

Ковалів буде координувати реформу антимонопольного законодавства, роботу з донорами та залучення інвестицій в Україну

Кабінет міністрів України вчора, 26 червня, схвалили кандидатуру Юлії Ковалів на посаду першого заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України (Мінекономрозвитку). Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

"Як і для будь-якого іншого топ-менеджера, для мене головне - формування команди з гравців, кожен з яких готовий важко працювати для досягнення спільної мети. Юлія вразила мене тим, що змогла відпрацювати таку важку тему, як енергетичний ринок. З іншої сторони, у неї є значний досвід управління складними процесами та впровадження змін, а перший заступник міністра має займатися цим більшість часу. Власне, саме часу у нас вкрай обмаль, тому їй доведеться показувати результат дуже скоро", - прокоментував призначення Айварас Абромавичус.

Повідомляється, що у міністерстві Ковалів буде координувати реформу антимонопольного законодавства, роботу з донорами та залучення інвестицій в Україну. Також, до сфери її компетенції перейдуть департаменти, що займаються макроекономічним прогнозуванням, реформою сфери інтелектуальної власності та розвитку інвестиційного клімату.

Юлія Ковалів отримала освіту у Національному університеті "Києво-Могилянська Академія", Національній академії при Президентові України і відвідувала короткотермінові тренінгові програми у Гарвардському університеті та Європейській комісії. У рамках своєї роботи в Національній комісії з регулювання енергетики Ковалів вирішувала проблему монополії на ринку енергоносіїв, а її ключовим досягненням стала розробка, узгодження та супровід Закону України "Про ринок газу", який значно лібералізував цю критично важливу для енергонезалежності України галузь. Разом з членами Уряду Юлія Ковалів вела переговори з Міжнародним валютним фондом (МВФ) та відповідала за запуск процесу розділення природніх монополій на ринку газу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін призначив Вадима Черниша головою агентства по відновленню Донбасу.