ua en ru

Кабмін призначив стипендії тренерам, які готують спортсменів до Олімпійських ігор, у розмірі 9,2 тис. грн

Кабінет міністрів України призначив стипендії видатним тренерам, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських та Паралімпійських іграх. Відповідне розпорядження було прийняте на засіданні уряду 22 травня 2013 р. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

"Документ прийнято з метою відзначення видатних тренерів за вагомий внесок у розвиток сфери фізичної культури і спорту та підготовку спортсменів, що включені до переліку кандидатів на участь у ХХХІ літніх Олімпійських іграх 2014 р. у Ріо-де-Жанейро, XXII зимових Олімпійських іграх та ХІ зимових Паралімпійських іграх у м. Сочі (Росія), а також надання підтримки тренерам та забезпечення їх соціального захисту, що сприятиме запобіганню відтоку кращих тренерів за межі України та активізації роботи щодо пошуку нових спортивних талантів", - йдеться у повідомлені.

Відповідно до розпорядження стипендії Кабінету міністрів України отримають 50 видатних тренерів, які забезпечують підготовку спортсменів до участі в Олімпійських іграх, та 25 видатних тренерів, що забезпечують підготовку до Паралімпійських ігор.

Стипендія призначається строком не більше як на один рік у розмірі восьми прожиткових мінімумів (9 тис. 176 гривень).

Виплата стипендії здійснюється щомісяця за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на розвиток фізичної культури і спорту.

Читайте також: Янукович призначив стипендії для спортсменів з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту