ua en ru

Уряд призначив Романа Насирова головою ДФС

Уряд призначив Романа Насирова головою ДФС Фото: Роман Насиров

Заступниками голови ДФС стали Костянтин Лікарчук і Сергій Білан

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні 5 травня призначив голови комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики, народного депутата від "Блоку Петра Порошенко" Романа Насирова головою Державної фіскальної служби (ДФС). Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

"Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 5 травня призначив Романа Насирова головою Державної фіскальної служби. Згідно з рішенням уряду, заступниками голови ДФС за рішенням уряду стали Костянтин Лікарчук і Сергій Білан", - йдеться в повідомленні.

У 2011-2012 рр. Насиров обіймав посаду голови правління компанії "Укрнафта". У 2013-2014 рр. був заступником голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України".

Нагадаємо, що 23 березня 2015 року Кабінет міністрів України звільнив голову Державної фіскальної служби Ігоря Білоуса, а також його заступників Володимира Хоменка та Анатолія Макаренка, через підозри в корупції. Сам Білоус в ході засідання Кабміну заявив, що вирішив скласти повноваження. Арсеній Яценюк доручив главі Міністерства фінансів Наталії Яресько очолити конкурсну комісію по відбору кандидатур на посади керівництва ГФС. Конкурс проходив у кілька етапів. У результаті Мінфін вибрав і рекомендував прем'єр-міністру двох претендентів - Романа Насирова та Андрія Коломійця.

Зазначимо, що на посаду глави Державної Фіскальної служби подали заявки 67 кандидатів.

Нагадаємо, міністр фінансів України Наталія Яресько заявила, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк не має відношення до відбору кандидатів на посаду голови Державної фіскальної служби України.