ua en ru

Кабмін призначив новий конкурс на посаду держсекретаря МОЗ

Кабмін призначив новий конкурс на посаду держсекретаря МОЗ Фото: Моз (РБК-Україна)

Наталія Шолойко не підійшла на цю посаду з-за ризику виникнення конфлікту інтересів

Кабінет міністрів України сьогодні, 6 вересня, призначив новий конкурс на посаду державного секретаря Міністерства охорони здоров'я України. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Повідомляється, що згідно зі статтею 56 Закону України "Про запобігання корупції" Секретаріатом Кабінету міністрів України була проведена спеціальна перевірка Наталії Шолойко, яка була призначена на цю посаду, через Національне агентство державної служби.

За результатами зазначеної перевірки ГФС встановлено факт надання Шолойко недостовірних відомостей про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за 2015 рік.

Зокрема, "виявлено розбіжності в інформації про загальну суму сукупного доходу Наталії Шолойко і членів її родини - декларантом зазначені менші суми доходів".

"З-за ризику виникнення конфлікту інтересів та великого суспільного резонансу навколо призначення Шолойко державним секретарем МОЗ, урядом було прийнято рішення переоголосити конкурс на цю посаду", - прокоментувала це рішення в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів планує оголосити набір на посади спеціалістів з питань реформ у 10 міністерствах.