ua en ru

Кабмін призначив екс-керівника "Макіїввугілля" на посаду заступника голови Міненерго

Кабмін призначив екс-керівника "Макіїввугілля" на посаду заступника голови Міненерго Фото: Станіслав Толчин став заступником міністра енергетики та вугільної промисловості

Станіслава Толчина неодноразово підозрювали в корупції

Кабінет міністрів України призначив екс-керівника ДП "Макіїввугілля" Станіслава Толчина на пост заступника глави Міненерго. Відповідну постанову найближчим часом підпише прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "Радіо Свобода" з посиланням на виписку з протоколу засідання Кабміну від 1 червня 2016 року.

"Погодитися з пропозицією міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика про введення додаткової посади заступника міністра енергетики та вугільної промисловості, а також призначення Станіслава Толчина заступником міністра", - йдеться в документі.


Зазначимо, Толчин був гендиректором "Макіїввугілля" в 2006-2012 роках, а в 2013-2015 роках очолював Київське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету.

За даними "Радіо Свобода", він неодноразово ставав фігурантом корупційних скандалів. Зокрема, в 2011 році прокуратура Донецької області порушила справу проти гендиректора одного з підприємств за зловживання службовим становищем, а місцеві ЗМІ повідомляли, що справа стосується Толчина. Пізніше за підсумками перевірки його роботи була встановлена недостача понад 454 тис. тонн вугілля на загальну суму 377,1 млн гривень. У 2014 році Центр протидії корупції звинувачував Толчина в покриванні корупційних схем, зокрема, не реагував на факти зловживань в "Укрпошті" і Держуправління справами.

Також "Радіо Свобода" повідомляє, що глава Міненерго Ігор Насалик відмовився коментувати це призначення, а Толчин поклав трубку, почувши запитання журналістів про його призначення.

Нагадаємо, раніше нардеп Антон Геращенко заявляв, що заступником міністра енергетики може стати "вугільний генерал" з Макіївки.