ua en ru

Кабмін направив понад 170 млн гривень на підтримку регіональної політики

Кабмін направив понад 170 млн гривень на підтримку регіональної політики Фото: засідання Кабміну kmu.gov.ua)

На підтримку регіональної політики направили залишок спецфонду державного бюджету

Кабінет міністрів України виділив понад 170 млн гривень залишку коштів спеціального фонду держбюджету на підтримку регіональної політики. Відповідне рішення уряду є в розпорядженні РБК-Україна.

Зазначимо, в рамках реалізації в Україні механізму секторальної бюджетної підтримки ЄС, що передбачає безоплатну передачу коштів при досягненні узгоджених цілей у контексті проведення структурних реформ, 27 листопада 2014 року сторони уклали угоду про фінансування Програми підтримки секторальної політики - Підтримка регіональної політики України.

Програма спрямована на підтримку соціальної, економічної та територіальної єдності країни, підвищення добробуту громадян країні та підтримку цілей, визначених Державною стратегією регіонального розвитку до 2020 року. Загальний бюджет фінансування програми становить 55 млн євро, з яких пряма бюджетна підтримка - 50 млн євро, а технічна допомога, спрямована на впровадження бюджетної підтримки, - 5 млн євро. Кошти до держбюджету надходять кількома траншами, використання яких проводиться у відповідності з раніше встановленим Кабміном порядком.

Дане розпорядження прийнято для нормативно-правового врегулювання питань використання залишку коштів спеціального фонду державного бюджету 2017 року, який перебуває на обліку Мінфіну, в сумі майже 172,5 млн гривень, джерелом формування якого є другий варіативний транш коштів секторальної бюджетної підтримки ЄС, отриманий у 2017 році.

Фото: розпорядження Кабміну

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що уряд направив 100 млн гривень на оновлення матеріально-технічної бази професійно-технічних училищ.