ua en ru

Кабмін має намір спростити порядок призначення субсидій, - Розенко

Кабінет міністрів України має намір спростити порядок призначення субсидій малозабезпеченим верствам населення. Про це сьогодні заявив міністр соціальної політики Павло Розенко в ході засідання уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми пропонуємо внести зміни в порядок призначення субсидії. Будуть скасовані всі обмеження, що стосуються майнового стану осіб, які звертаються за субсидії. Будуть скасовані вимоги щодо наявності у власності кількох житлових приміщень... Наявність у власності 2 автомобілів", - повідомив Розенко.

Також, за його словами, тепер для призначення субсидії людині не треба буде брати довідку з центру зайнятості.

"Сьогодні, якщо людина не стоїть в центрі зайнятості, то він не має права на субсидії. Ми знімаємо і цей критерій, люди просто прийдуть, здадуть свої декларації з відсутністю доходів і отримають право на субсидії", - заявив міністр.

Крім іншого, Кабмін має намір скасувати норму про заборону видачі субсидії людям, які оплатили послуги на суму понад 10 тис. грн.

Також, за словами Розенка, уряд хоче передбачити можливість безконтактного способу отримання субсидії. "Коли людині не потрібно буде йти в управління, а можна буде зробити шляхом поштового переказу", - зазначив він.

Однак, за його словами, такий формат не виключає можливість отримання особистої консультації в управлінні праці та соціального захисту.

Нагадаємо, Кабмін хоче збільшити субсидії малозабезпеченим до 24,5 млрд грн.