ua en ru

Кабмін має намір залучити безробітних до нарахування субсидій

Кабмін має намір залучити безробітних до нарахування субсидій Фото: до призначення субсидій залучать безробітних

За роботу за призначенням субсидій соцпрацівники отримають надбавки

Кабінет міністрів планує в піковий період залучити до роботи за призначенням субсидій на житлово-комунальні послуги працівників Пенсійного фонду та безробітних громадян, які перебувають на обліку в Службі зайнятості. Про це сьогодні на селекторній нараді заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я просив би Міністерство соціальної політики ще раз дати роз'яснення обласним і районним адміністраціям для залучення безробітних на громадських засадах до системи призначення субсидій", - сказав Розенко.

Крім того, міністр пообіцяв, що працівники соцслужб, які будуть залучені до розгляду заяв і призначенням субсидій, отримають надбавки до заробітної плати. Відповідне рішення, за словами Розенка, має бути схвалено на засіданні уряду завтра, 9 листопада.

"Є доручення прем'єр-міністра України, відповідний проект постанови уряду підготовлений і я сподіваюся, що завтра на засіданні уряду ми приймемо відповідні рішення по надбавок працівникам управлінь соцзахисту за виконання ними важливої роботи за призначенням субсидій", - заявив Розенко.

Нагадаємо, пік навантажень з виплат субсидій очікується в листопаді-січні.