ua en ru

Уряд з початку 2016 відновив доплати для громадян, які працюють у зоні відчуження

Уряд з початку 2016 відновив доплати для громадян, які працюють у зоні відчуження Фото: голова Кабміну Володимир Гройсман

Розмір такої доплати зазначеним особам складає 150% мінімальної зарплати на 1 січня відповідного року

Кабінет міністрів України з 1 січня 2016 року поновив право на доплати для громадян, які працюють у зоні відчуження. Про це свідчить відповідна постанова уряду №297, опублікована на сайті Кабміну.

"З метою врегулювання питання щодо поновлення права громадян, які працюють у зоні відчуження, на встановлення доплат, внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2008 р. № 831 "Про доплати особам, які працюють у зоні відчуження", - сказано в повідомленні.


Зазначається, що поновлення передбачено законом "Про внесення зміни до закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи" від 4 лютого 2016 р. № 987-VIII.

Підкреслюється, що розмір такої доплати зазначеним особам складає 150% мінімальної заробітної плати на 1 січня відповідного року.

Нагадаємо, Верховна Рада України (ВРУ) не змогла подолати вето президента щодо законопроекту №2093, яким дітям-чорнобильцям надається право на безкоштовний проїзд по Україні на всіх видах транспорту (крім таксі).