ua en ru

Кабмін на засіданні 17 травня розгляне зміни до переліку об'єктів в Україні, що не підлягають приватизації

Кабінет міністрів України на засіданні 17 травня розгляне законопроект про внесення змін до закону України "Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації". Про це йдеться в порядку денному засідання.

Крім того, Кабмін розгляне проекти законів "Про внесення змін до деяких законів України щодо участі Збройних сил України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки", "Про внесення змін до закону України "Про заборону ввезення і реалізації на території України етилованого бензину та свинцевих добавок до бензину" щодо авіаційного палива", "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зміни ставок деяких податків і зборів".

Також на засіданні перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський доповість про стан виконання національного плану дій на 2012 р. щодо впровадження програми економічних реформ на 2010-2014 рр. "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава". Співдоповідачем Хорошковського виступить перший заступник глави Адміністрації Президента України, представник Президента України у Кабінеті міністрів України Ірина Акімова.

Уряд також розгляне проекти урядових постанов "Про затвердження порядку використання коштів державного фонду регіонального розвитку", деякі питання упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, "Про внесення змін до постанов Кабінету міністрів України від 7 вересня 1998 р. №1388 та від 21 липня 2010 р. №607 (щодо переобладнання транспортних засобів)", "Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 5 жовтня 1998 р. №1597 (щодо надання довгострокових кредитів індивідуальним забудовникам житла на селі)", деякі питання включення об'єктів права державної власності до переліку об'єктів, що підлягають приватизації, "Про внесення змін у додатки 1 і 2 до постанови Кабінету міністрів України від 15 лютого 2012 р. №96 (щодо збільшення видатків на утримання місцевих держадміністрацій)", "Про державне замовлення на підготовку фахівців, науково педагогічних та робітничих кадрів, на підвищення кваліфікації та перепідготовку кадрів (післядипломна освіта) для державних потреб у 2012 р." та "Про затвердження порядку використання у 2012 р. коштів, передбачених у державному бюджеті на інформатизацію та комп'ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів".

Також будуть розглянуті проект розпорядження Кабінету міністрів України "Про погодження передачі ділянок проїзної частини автомобільних доріг у державну власність", "Про стан реалізації проектів, які впроваджуються з використанням ресурсів міжнародних фінансових організацій та міжнародної технічної допомоги з питань співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями (протокольне рішення)", "Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству внутрішніх справ на 2012 р.", "Про внесення змін до орієнтовного плану законопроектних робіт на 2012 р." та "Про схвалення техніко-економічного обґрунтування технічного переоснащення енергоблока №13 Старобешівської теплової електричної станції публічного акціонерного товариства "Донбасенерго".