ua en ru

Кабмін може розширити вимоги до професійних учасників фондового ринку

Кабінет міністрів може розширити вимоги до професійних учасників фондового ринку. Про це сказано в законопроекті № 2697 від 02.04.2013 щодо вдосконалення функціонування фондового ринку, опублікованому на офіційному сайті ВР.

Так, особи, які отримали велике участь у капіталі професійного учасника фондового ринку (вище рівня 10, 25, 50 та 75 відсотків), зобов'язані надати інформацію про погодження придбання або збільшення істотної участі в професійному учаснику фондового ринку з НКЦGФР.

Також такі фізичні та юридичні особи повинні надати учаснику фондового ринку інформацію про своїй структурі власності (для юридичних осіб) або довідки про своїх асоційованих членів (для фізичних осіб), розмір участі в професійному учаснику фондового ринку, повідомляти учаснику фондового ринку про зміну цієї інформації протягом місяця.

Крім того, Кабмін може зобов'язати учасників фондового ринку представляти аудиторський звіт для ліцензування діяльності. Аудиторський звіт може бути наданий аудиторською фірмою, яка має право проводити перевірки професійних учасників ринку цінних паперів.

Для юридичних осіб, засновниками яких є іноземні юридичні особи, потрібна копія аудиторського звіту іноземної держави, підтвердженого української аудиторською фірмою.