ua en ru

Кабмін до кінця жовтня прийме постанову, що дозволяє знизити ціни на ліки

Кабмін до кінця жовтня прийме постанову, що дозволяє знизити ціни на ліки Фото: прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Уряд пообіцяв забезпечити справедливе та ефективне надання ліків українцям

Кабінет міністрів України до кінця жовтня 2016 року прийме постанову, що дозволяє знизити ціни на ліки. Про це сьогодні в ході засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому місяці ми з вами затвердимо, можливо, на початку наступного, але я сподіваюся, що в цьому місяці затвердимо даний референтне ціноутворення, справедливе ціноутворення на ліки", - сказав він.

Гройсман підкреслив, що це дозволить знизити ціни на ліки.

"Ми беремо за аналоги ціни в країнах, які межують з Україною, і бачимо, що ті ж препарати, з тим же чинному речовиною в Болгарії, Румунії, Польщі коштують на 30%, 40%, 50%, на 70% дешевше, ніж сьогодні в Україні. Це для нас виклик, але ми точно знаємо, що ми приймемо рішення, що дасть можливість розпочати процес справедливого ціноутворення на ліки, і призведе до зниження цін на ліки... Ми забезпечимо справедливе та ефективне надання ліків за таких хвороб, як гіпертонія, цукровий діабет, ми будемо забезпечувати інсулінами абсолютно відкрито, якісно та доступно. У наступному році ця система запрацює", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабмін забезпечив поставку 90% ліків.