ua en ru

Кабмін до кінця року визначиться із запуском поліції в інших містах, - Яценюк

Кабмін до кінця року визначиться із запуском поліції в інших містах, - Яценюк Фото (Facebook /Yatsenyuk.Arseniy): Арсеній Яценюк у Львові

Львів став другим після Києва містом, де з'явилася нова українська поліція

Кабінет міністрів України ще до кінця поточного року прийме рішення про запуск нової української поліції в інших містах країни. Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк після церемонії прийняття присяги новими патрульними поліцейськими у Львові, повідомили у прес-службі уряду.

"Післязавтра буде запуск нової української поліції в Одесі. Далі - Харків, Миколаїв. І думаю, що ми до кінця року ще приймемо рішення про запуск нової української поліції в інших містах країни", - заявив Яценюк.

За його словами, в Україні нарешті потрібно завершити судову реформу, реформу органів прокуратури і створити Державне бюро розслідувань для того, щоб вся правоохоронна система і система юстиції була такою ж, як нова українська поліція. "Це нове ставлення, нові стандарти і повага до права і громадян країни", - зазначив Яценюк.

Кабмін до кінця року визначиться із запуском поліції в інших містах, - Яценюк

Фото (прес-служба МВС): церемонія складання присяги новими поліцейськими у Львові

Зазначимо також, що глава МВС Арсен Аваков сьогодні у Львові анонсував на найближчий час початок набору до підрозділів патрульної поліції ще у восьми обласних центрах. Крім того, як стало відомо, на трасі Київ-Житомир з'являться перші представники дорожньої патрульної поліції, а трохи пізніше - на всіх автошляхах країни.

Нагадаємо, раніше в неділю у Львові Яценюк взяв участь у церемонії урочистого підняття державного прапора України, де, зокрема, анонсував внесення до Верховної Ради законопроекту про державний прапор України.