ua en ru

Кабмін змінив поріг індексації грошових доходів населення з 101% до 103%

Кабмін змінив поріг індексації грошових доходів населення з 101% до 103% Фото: Кабінет міністрів України

Про це свідчить відповідна постанова

Кабінет міністрів України змінив поріг індексації грошових доходів населення, збільшивши його з 101% до 103% . Про це свідчить постанова №77 від 11 лютого 2016 року, опублікована на урядовому порталі.

Таким чином, індексація грошових доходів населення проводиться в разі, коли величина індексу споживчих цін перевищила поріг індексації, встановлений в розмірі 103%.

Крім того, Кабмін визначив, що в межах видатків на оплату праці, затверджених у кошторисах органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, прокуратури та інших органів, за рахунок виплат, пов'язаних з індексацією, надбавок, доплат і премій, підвищуються на 25% посадові оклади керівних працівників, фахівців і службовців.

Згідно з документом, уряд збільшив посадовий оклад глави Національної служби посередництва і примирення, його першого заступника і заступника на 25%.

При цьому постановою скасовується таке ж підвищення для членів Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії суддів з 1 січня 2016 року.

Підкреслимо, що, згідно з постановою, таке підвищення посадових окладів не поширюється на військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та поліцейських.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України збільшив посадовий оклад прем'єр-міністра на 25% з 1 грудня.