ua en ru

Кабмін шукає додаткові шляхи залучення ресурсів на держшахти, - Гройсман

Кабмін шукає додаткові шляхи залучення ресурсів на держшахти, - Гройсман Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Мова йде про кредити на модернізацію державних шахт

Кабінет міністрів України розробляє додаткові механізми залучення ресурсів на державні шахти, в тому числі у вигляді державних гарантій для фінансування галузі. Про це під час години запитань до уряду у Верховній раді заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає прес-служба Кабміну.

"Працюємо над тим, щоб залучити держгарантії на модернізацію шахт. На жаль, на державних вугільних підприємствах все ще процвітає корупція. Тому я поставив завдання міністру (міністру енергетики та вугільної промисловості України Ігорю Насалику, - ред.) прибрати всіх "смотрящих" з шахт. Вони паразитують на підприємствах. Також ми прийняли рішення, що 75% доходів підприємств повинні бути спрямовані відразу на зарплати шахтарям, і надалі будемо наводити порядок", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, раніше Кабмін відклав надання шахтам гарантій за кредитами на понад 1 млрд гривень. На засіданні 16 травня планувалося затвердити надання держгарантії за зобов'язаннями підприємств "Шахта ім. Сургая", ДП "Первомайськвугілля", ДП "Львіввугілля" для оснащення нових лав шахти "Степова" ДП "Торецьквугілля" і "Селидіввугілля".