ua en ru

Уряд ініціює перегляд принципу визначення посадових окладів високопосадовців, - Рева

Уряд ініціює перегляд принципу визначення посадових окладів високопосадовців, - Рева Фото: Андрій Рева

Зарплата чиновників з високим рівнем доходів має визначатися відповідно до прожиткового мінімуму

До розгляду проекту державного бюджету на 2017 рік у другому читанні має бути переглянутий принцип визначення розміру посадових окладів високопосадовців. Про це сьогодні під час прес-конференції заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для того, щоб запровадити мінімальну заробітну плату у тому розмірі, про який я кажу (3200 гривень - ред.), це потребуватиме прийняття додаткових законодавчих актів, які уможливлять цю дію. Тому КМУ у проекті бюджету були закладені ті показники, які ми мали право закласти безумовно", - заявив Рева.

За його словами, до розгляду проекту держбюджету-2017 рік у другому читанні уряд внесе пропозиції до перегляду показника мінімальної заробітної плати. Ключовою умовою для ухвалення відповідного рішення має бути відв'язка розмірів посадових окладів ряду високопосадовців від розміру мінімальної заробітної плати.

"Ми пропонуємо, щоб, якщо ми залишаємо прив'язку посадових окладів до державних стандартів, то вони повинні бути прив'язані не до мінімальної заробітної плати, а до прожиткового мінімуму", - додав міністр.

За його словами, нині фонд заробітної плати окремих високопосадовців майже співмірний з загальною сумою зарплат громадян з низьким рівнем доходів.

"У нас сьогодні фактично прожитковий мінімум, не законодавчо закріплений, а фактичний... на сьогоднішній день є 2800 гривень на місяць. По прогнозних показниках на 2017 рік ця сума буде дорівнювати 3200 гривень", - зазначив міністр.

Нагадаємо, Рева запевнив, що підвищення рівня мінімальної заробітної плати не передбачає зміни показників інфляції та курсу долара, закладених в проекті державного бюджету на 2017 рік.