ua en ru

Кабмін хоче заморозити зарплати держслужбовців на 2019 рік

Кабмін хоче заморозити зарплати держслужбовців на 2019 рік Фото: Зарплати держслужбовців заморозять (УНІАН)

Протягом останніх двох років держслужбовцям суттєво підвищили зарплати. Кабмін вирішив зупинитися

У проекті державного бюджету на 2019 рік, який Кабінет міністрів подав до Верховної ради, пропонується заморозити зарплати державним службовцям. Про це йдеться в прикінцевих положеннях до проекту держбюджету (№9000).

"Установити, що у 2019 році під час визначення посадових окладів та заробітної плати, грошового забезпечення працівників державних органів застосовується прожитковий мінімум, встановлений для працездатних осіб станом на 1 січня 2018 року", - йдеться в документі.

В обґрунтуванні до проекту держбюджету зазначається, що протягом 2 років прийнято низку законів, якими значно підвищено розмір оплати праці працівників державних органів порівняно з працівниками бюджетної сфери.

"Враховуючи фінансові можливості державного бюджету та з метою уникнення збільшення диспропорцій в оплаті праці працівників судової влади та працівників як бюджетної сфери так і державних органів пропонується тимчасове призупинення підвищення розмірів заробітної плати працівників судової влади", - зазначається в обґрунтуванні.

Раніше повідомлялося, що 14 вересня Кабінет міністрів України схвалив проект державного бюджету на 2019 рік, в якому пропонується підвищити з 1 січня мінімальну заробітну плату на 12% - з 3723 до 4173 гривень.