ua en ru

Кабмін пропонує "регуляторну гільйотину" для малого бізнесу

Кабмін пропонує "регуляторну гільйотину" для малого бізнесу Фото: Денис Шмигаль (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

Шмигаль заявив, що пандемія надала певний імпульсреформам

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль анонсував плани Кабінету міністрів провести реформу дерегуляції, так звану "регуляторну гільйотину", для полегшення роботи малого бізнесу. Глава уряду обговорив реформи в Україні з послами Великої сімки.

Про це повідомляє урядовий портал.

Учасники зустрічі обговорили подолання пандемії Covid-19, схвалену Кабміном Програму стимулювання економіки, продовження медичної реформи, співпрацю України з МВФ тощо.

Шмигаль підкреслив, що пандемія надала певний імпульсреформам, у першу чергу, у сфері охорони здоров’я. За його словами, медреформу слід завершити за допомогою міжнародних партнерів.

"Коронакриза показала помилки, які були допущені при попередніх розрахунках цієї реформи, тому ми перераховуємо і тарифи з НСЗУ, і пакети послуг... Ще одна проблема - це психіатрія і туберкульозні диспансери", - сказав прем'єр.

Глава уряду додав, що другий етап реформи може розтягнутися у часі, оскільки вище перераховані проблеми вимагають окремої уваги і розрахунків.

Він також перерахував ключові реформи для економічного розвитку.

"Це реформа митниці, реформа оподаткування малого і мікробізнесу. Нам також треба робити, як ми це називаємо "регуляторну гільйотину" - реформу з дерегуляції, щоб всіляко полегшити роботу малого бізнесу", - сказав прем'єр.

Нагадаємо, раніше Шмигаль не виключав відновлення роботи Комісії із захисту бізнесу при уряді.

Як писало РБК-Україна, президент Володимир Зеленський вважає, що країні потрібно більше економічних рішень під час виходу з епідемії, зокрема, нові економічні програми допомоги.