ua en ru

Кабмін хоче реструктуризувати заборгованість за тарифами на тепло та водопостачання казначейськими векселями

Кабінет міністрів України вніс до Верховної Ради України проект закону № 3358, який надає уряду право реструктурувати бюджетну заборгованість, що виникла станом на 1 січня 2013 р., в сфері тарифів на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення населенню шляхом видачі фінансових казначейських векселів. Текс закону "Про внесення зміни до статті 22 закону України "Про державний бюджет України на 2013 рік" щодо реструктуризації фактичної бюджетної заборгованості шляхом видачі фінансових казначейських векселів" від 4 жовтня 2013 р. оприлюднений на сайті Верховної Ради України.

Автор законопроекту - прем'єр-міністр України Микола Азаров.

Документ вносить зміни до держбюджету України та надає Кабміну право реструктурувати фактичну бюджетну заборгованість за визначеними ним видатками державного бюджету, що виникла станом на 1 січня 2013 р., та заборгованість з різниці в тарифах на теплову енергію, послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, що вироблялися, транспортувалися та постачалися населенню, яка утворилася у зв'язку з невідповідністю фактичної вартості теплової енергії та послуг з централізованого водопостачання та водовідведення тарифам, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади чи органами місцевого самоврядування, у встановлених ним обсягах шляхом видачі фінансових казначейських векселів строком обігу до п'яти років з дохідністю 5%.

"Право видачі таких векселів надати органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів", - йдеться у документі.