ua en ru

Кабмін додатково виділив 280 млн грн на фінансування екологічних програм

Кабінет міністрів України збільшив фінансування на реалізацію Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища України на 2011-2015 рр. Так, додатково буде виділено 280 млн грн, які спрямують на утилізацію відходів пестицидів та агрохімікатів.

Кабінет міністрів України збільшив фінансування на реалізацію Національного плану дій з охорони навколишнього природного середовища України на 2011-2015 рр. Так, додатково буде виділено 280 млн грн, які спрямують на утилізацію відходів пестицидів та агрохімікатів, повідомляє прес-служба Кабміну.

Крім того, на виділені кошти планується утилізувати понад 8 тис. т відходів гексахлорбензолу, що знаходяться на полігоні у зоні консервації Домбровського кар'єру в Івано-Франківській області.

В Україні багато технологічних процесів виробництва далеко не бездоганні з точки зору охорони навколишнього середовища. Це стосується, в тому числі, і використання в сучасному сільськогосподарському виробництві країни великої кількості пестицидів, говориться в повідомленні.

Збільшення фінансування екологічної програми уряду з утилізації пестицидів (на території України накопичилося понад 20 тис. т пестицидів) пов'язане з освоєнням нових інноваційних технологій переробки небезпечних хімічних відходів у спеціальних біореакторах та підвищенням екологічної безпеки України.