ua en ru

Кабмін додатково виділив майже 253 млн грн для діагностики COVID-19

Кабмін додатково виділив майже 253 млн грн для діагностики COVID-19 Фото: Кабмін (РБК-Україна)

У середу, 30 вересня, Кабінет міністрів прийняв проект постанови про перерозподіл видатків держбюджету, яким передбачається виділення майже 253 мільйонів гривень на збільшення потужностей лабораторій з діагностики коронавірусу.

Про це повідомляє прес-служба Моз.

Зазначається, що витрати будуть проводитися коштом позики Міжнародного банку реконструкції та розвитку на реалізацію проекту "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей.

"Проект постанови передбачає збільшення здатності лабораторних центрів по проведенню тестів для виявлення коронавірусу. Мова йде про закупівлю обладнання та матеріалів для збільшення ПЛР-тестів, лабораторних морозильних камер для зберігання зразків і т. д.", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Кабмін перерозподілив видатки державного бюджету, передбачені Міністерству соціальної політики на 2020 рік. Частину коштів, передбачених на субсидії, буде витрачена на осіб з інвалідністю.

Крім цього, Кабмін раніше направив 14,6 млн гривень на збільшення кількості тестів на COVID-19. Кошти були заощаджені на закупівлі послуг з профілактики ВІЛ, догляду та підтримки людей, які живуть з ВІЛ.