ua en ru

Кабмін до кінця 2014 р. визначитися зі складом інвесторів з модернізації ГТС

Кабінет міністрів України до кінця 2014 р. визначитися зі складом інвесторів консорціуму з модернізації ГТС. Про це заявив в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький,

Кабінет міністрів України до кінця 2014 р. визначитися зі складом інвесторів консорціуму з модернізації ГТС. Про це заявив в.о. міністра енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, під час робочого візиту до Відня (Австрія), повідомляє Інформаційно-аналітичний бюлетень Кабміну.

За словами Ставицького, протягом цього року уряд остаточно визначиться з фінансовою моделлю модернізації української газотранспортної системи і складом інвесторів консорціуму з модернізації ГТС.

Ставицький зазначив, що Україна, яка прийняла головування в Енергетичному співтоваристві Європи в цьому році, зможе за допомогою європейських колег знайти найкращий варіант оптимального рішення модернізації ГТС.

Він також зазначив, що український уряд відкрито для створення ефективного органу управління модернізацією газотранспортної системи.

На сьогоднішній день розглядається варіант створення консорціуму з російським "Газпромом" і залученням третьої інвестора, як вважають експерти, з боку Європи.

"Зважаючи позитивних рішень, прийнятих у грудні минулого року, ми тільки посилюємо співпрацю з нашим стратегічним партнером "Газпромом", - сказав в.о. міністра у Відні.

Поки що остаточний формат консорціуму не визначено: створення можливо як і в тристоронньому, так і в двосторонньому варіанті, тому Україна відкрита і готова до переговорів.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Ставицький заявляв, що оцінка вартості української газотранспортної системи, проведена компанією Baker Tilly, буде оприлюднено на початку 2014 р. після завершення усіх необхідних юридичних процедур.

Раніше представники ЄС заявляли про надання фінансування зі свого боку і про інший всебічну підтримку в модернізації української ГТС.