ua en ru

Кабмін на найближчому засіданні може розглянути терміни запуску Експортно-кредитного агентства

Кабмін на найближчому засіданні може розглянути терміни запуску Експортно-кредитного агентства Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Також будуть розглянуті пропозиції по формуванню бюджету агентства

Кабінет міністрів України на найближчому засіданні може розглянути терміни запуску Експортно-кредитного агентства. Про це заявив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман від час спеціальної наради в Кабміні, передає урядовий портал.

Так, під час наради її учасники відзначили, що сьогодні питання знаходиться у площині формування статутного капіталу ЕКА та визначення моделі роботи агентства - у тому числі в секторі співпраці з державними банками. Сторони погодилися, що на початковому етапі статутний капітал формуватиметься за рахунок бюджету, саме тому відповідні кошти треба закладати в проект бюджету на 2018 рік.

"Всі пропозиції, у тому числі по бюджету, можна винести на найближче засідання уряду - і таким чином, актуалізувати строки запуску агентства та озвучити відповідальних за процес", - сказав прем’єр.

Нагадаємо, наприкінці 2016 року президент України Петро Порошенко підписав закон, яким передбачається створення Експортно-кредитного агентства.