ua en ru

Уряд до квітня допрацює закони щодо реформування солідарного пенсійного забезпечення

Уряд до квітня допрацює закони щодо реформування солідарного пенсійного забезпечення Фото: Павло Розенко

Основною проблемою у солідарній системі є недостатні надходження до ПФУ

Кабінет міністрів України протягом 2-3 місяців планує допрацювати законопроекти щодо реформування солідарного рівня пенсійного забезпечення. Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, передає його прес-служба.

Зокрема, віце-прем'єр вважає, що трирівнева пенсійна система може стати основою для проведення подальшої пенсійної реформи в Україні.

"Я вважаю, що в цілому ідеологія розвитку трирівневої пенсійної системи, яка передбачає введення накопичувального рівня і розвиток недержавного пенсійного страхування, і може стати прекрасною основою для проведення подальшої пенсійної реформи в Україні", - сказав він.

Розенко підкреслив, що основною проблемою у солідарній системі пенсійного забезпечення є недостатні надходження до бюджету Пенсійного фонду через тінізацію економіки та несплату соціальних внесків.

"Окрема дискусія, безперечно, стосується реформування солідарного рівня пенсійного забезпечення і протягом 2-3 місяців ми плануємо допрацювати і розглянути відповідні законопроекти в Уряді", - зазначив віце-прем'єр.

Крім того, він поінформував, що уряд вніс до Верховної Ради України законопроект №4608, який визначає правила гри у накопичувальній системі і недержавному пенсійному страхуванні та передбачає певні кроки щодо наведення порядку в солідарній системі, зокрема, очищення Пенсійного фонду від невластивих йому соціальних виплат.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд пропонує підвищити пенсійний вік в Україні для вирішення проблем Пенсійного фонду.