ua en ru

Кабмін 25 лютого має намір затвердити порядок поставок озброєння в період АТО та НC

Кабінет міністрів України на засіданні 25 лютого 2015 р. має намір затвердити проект постанови "Про затвердження порядку поставки озброєння, військової та спеціальної техніки під час особливого періоду, введення надзвичайного стану і в період проведення антитерористичної операції". Про це йдеться в порядку денному завтрашнього засідання, оприлюдненій на сайті уряду.

Наголошується, що доповідачем з даного питання виступить міністр оборони Степан Полторак.

Також глава Міноборони представить проекти урядових постанов "Про затвердження плану заходів з проведення комплексного огляду сектору безпеки і оборони України та методичних рекомендацій щодо його проведення" та "Про затвердження складу української частини комісій з військово-технічного співробітництва".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представить проект постанови "Про затвердження протоколу між Кабінетом міністрів України та урядом Російської Федерації про визначення пункту пропуску через українсько-російський державний кордон" Куйбишево "для здійснення спільного контролю контрольними органами держав сторін.

Крім того, Кабмін має намір розглянути проект закону України "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо державних інвестиційних проектів", який представить міністр економіки Айварас Абромавічус.

Глава Мінфіну Наталія Яресько виступить з проектом постанови "Про затвердження Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів за місцевими бюджетами в населених пунктах Донецької та Луганської областей, які розташовані на території проведення антитерористичної операції".
Також Кабмін має намір прийняти розпорядження "Про повноваження міністра фінансів на підписання векселів у національній валюті на користь Міжнародного валютного фонду".

Крім того, уряд планує затвердити бюджет Пенсійного фонду України на 2015 р. та постанову про вдосконалення порядку надання житлових субсидій, де доповідачем буде міністр соцполітики Павло Розенко.

По завершенні Кабмін має намір заслухати звіт голови Міненерго про ефективність тимчасових заходів на ринку електроенергії з 1 вересня 2014 по 24 лютого 2015 і скасувати ряд законодавчих актів, прийнятих попереднім складом уряду.

Нагадаємо. раніше в Генштабі заявили, що на озброєння ЗСУ до травня надійде партія американських тепловізорів.

Вчора повідомлялося, що Президент України Петро Порошенко в ході зустрічі із заступником Верховного головнокомандувача Об'єднаних Арабських Еміратів, генераломх-полковником Муххамедом бен Заїдом аль Нагаяном домовився, що ОАЕ будуть поставляти Україні зброю і техніку.