ua en ru

Кабмін в 2018 році має намір збільшити зарплати вчителям

Кабмін в 2018 році має намір збільшити зарплати вчителям Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

Зарплату обіцяють збільшити на 50%

Уряд України починає пілотні проекти загальнодержавної програми "Нова українська школа", залишаючи в пріоритеті інвестування в освіту і подальше збільшення зарплат українських вчителів на 50%. Про це сказав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "Урядовий портал".

"У 2017 році ми також визначили пріоритетом збільшення на 50% зарплат вчителям. Ми будемо підтримувати цей напрямок, і в бюджеті 2018 він знайде своє відображення. Ми повинні повернути в школи вчителів, які через брак коштів у свій час пішли шукати кращої долі, - сказав Гройсман.

Прем'єр-міністр заявив, що уряд буде сприяти роботі в напрямку створення опорних шкіл, закупівлі шкільних автобусів, забезпечення освітніх потреб в гірській та сільській місцевості.

Відповідні доручення вже дані профільним міністерствам, в тому числі Мінрегіону і Мінфіну.

"Особлива увага - забезпеченню умов навчання - від ремонту шкіл до повної комплектації підручниками вже з 1 вересня, "а не в грудні", а також вирішення питання перевантаження шкіл і зменшення черги у дошкільні навчальні заклади", - йдеться в повідомленні.

Також глава уряду висловив впевненість, що проблема черг у дитячі садки можна вирішити вже через три роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство освіти і науки України пропонує виділити 1,8 млрд гривень на реформу шкіл в 2018 році.